Okulumuz Tarihçesi

28.02.2021 16302

Kuyucak İlk Okulu'nun tarihi medreselere kadar uzanmaktadır. Yıllarca idari merkezlik yapan köyümüze tayin edilen ilk muallimine 1341 yılında kavuşmuştur.1928 Yılında eğitim öğretime yeni harflerle başlanmıştır.1945 yılına kadar eski köy okulunda 3 derslikli olarak devam edilmiştir. 1978 Yılında eski köy konağında 3 derslikli orta okul açılmış, ancak binanın yetersiz olması ve öğrenci sayısının da az olması nedeniyle 1981 yılında kapanmıştır.

5 Derslikli İlkokulumuz 1984 yılında yıkılmış ve yeni yapılan bu binada 1984 – 1985 eğitim öğretim yılında 8 yıllık İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime başlanmıştır sınıf sayısı 10'a çıkmıştır. Aynı anda da okulun bahçesine 6 dairelik lojman yapılmıştır. Kömürlük ve araba garajı da eklenmiştir. Lojman kaloriferli değildir. Okulumuza 1991 yılında ek bina yapılarak kaloriferli sisteme geçilmiştir.

Okulun bahçesine dikilen kiraz ve ceviz ağaçları ürün vermeye başlamıştır. Yetiştirilen ürünler satılarak okul bütçesine katkı sağlanmaktadır.

2012 yılında toprak zemini olan okul bahçemizin bir kısmına kilit taşlar döşenirken diğer kısmına da sıcak asfalt dökülerek daha güzel bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca bahçeye yeni oyun ve spor alanları eklendi.

Daha önceki yıllarda sınav sonuçlarına göre gerilerde yer alan okulumuz son yıllarda okul yönetiminin ve öğretmenlerin gayreti ile büyük gelişme kaydederek ilk üç sıraya girme başarısını göstermiştir.